Kleuren voor je interieur

In je interieur zijn kleuren belangrijke sfeermakers. Je kunt de perceptie van een ruimte hier visueel mee beïnvloeden en je maakt je interieur hier sfeervol en eigen mee. Door kleuren op de juiste manier te gebruiken krijgt je interieur een unieke stijl en kun je meer diepgang in je interieur creëren.

Maar hoe kies je de juiste kleur? Waar heb je behoefte aan? Hoe maak je de goede keuze? Livaun kan je helpen met interieuradvies.

Met kleur creëer je sfeer en gezelligheid

Kleuren beïnvloeden je stemming, je zintuigen worden erdoor geprikkeld en ze bepalen voor een groot deel of je iets mooi vindt of niet. Ze zijn combineerbaar op verschillende manieren, veranderen naargelang de lichtinval.

Voor een harmonieus geheel in je interieur zorg je door de 60/30/10-regel toe te passen. 60 procent bestaat uit een hoofdkleur (bijvoorbeeld muren), 30 procent een secundaire kleur (bijvoorbeeld een bank) en 10 procent een accentkleur (bijvoorbeeld een lamp). Hiermee geef je een interieur een rustige, maar eigen uitstraling.

Met kleur in je interieur kun je iets accentueren, maar ook iets in de omgeving laten wegsmelten. Dit door een muur of item een contrastkleur of juist dezelfde kleur te geven. Met warme kleuren creëer je een intieme sfeer en wordt de ruimte optisch kleiner. Gebruik je lichte, koude kleuren zorgen voor meer ruimte.

Interieuradvies van Livaun

Livaun geeft interieuradvies in Apeldoorn. Een kleuradvies is hier bijna altijd onderdeel van. Met interieur advies geeft Marjella van Livaun antwoord op al je woon- en interieurvragen. Is je huidige interieur aan vernieuwing toe of mis je voornamelijk sfeer in je interieur? Met interieuradvies kunnen zowel grote als kleine interieurvragen worden beantwoord. Neem contact op met Livaun!