Verkoop jouw woning met een Rijswijk makelaar

Ben je op zoek naar een Rijswijk makelaar? Dan ben je op de goede weg. Door gericht te gaan zoeken op de stad kun je namelijk gelijk naar de verschillende makelaars gaan kijken. Je moet er wel eentje vinden die bij jou gaat passen. De verschillende makelaars, waaronder Hofstede Makelaardij, werken namelijk allemaal op een andere manier. Maar waar ga je dan op letten bij het inschakelen van een makelaar voor de verkoop van jouw woning? Door snel verder te lezen kun je ervoor zorgen dat je een goed traject ingaat en de verkoop snel gaat verlopen.

 

Het eerste gesprek met de Rijswijk makelaar

Een Rijswijk makelaar kan jou met veel verschillende zaken helpen. Afhankelijk van wat jij wil, kan de makelaar zijn diensten hierop aanpassen. Het is daarom goed om eerst een kennismakingsgesprek in te plannen. Deze gesprekken kunnen namelijk een beter inzicht geven in de makelaar en zijn werkzaamheden. Je moet er ook een klik mee hebben. Uiteindelijk is dit immers de persoon die vreemden door jouw woning gaat leiden en over de woning gaat praten. Kom er daarom eerst achter wat bij je past, voordat je jouw woning echt in de verkoop zet.

 

De onderhandelingen en advertentie geregeld

Zodra je een goede Rijswijk makelaar gevonden hebt, kun je de vraagprijs gaan bepalen. Dit gebeurt altijd op basis van de taxatie van de woning. Je kunt altijd iets onder dit bedrag gaan zitten, maar je kunt ook op het taxatiebedrag gaan zitten, zodat er nog onderhandelingen plaats kunnen vinden. De onderhandelingen hoef je zelf niet uit te voeren. Dit kan de makelaar namelijk ook gewoon voor jou doen. Ook worden de advertentietekst en de foto’s voor jou geregeld. Hierdoor kunnen de potentiële kopers richting de woning getrokken worden en gaan bezichtigen.

 

De juridische zaken allemaal voor jou geregeld

De verschillende werkzaamheden houden echter niet op bij de zaken die je misschien ook zelf had kunnen doen. De Rijswijk makelaar neemt namelijk ook alle juridische zaken op zich. Denk hierbij aan het voorlopig koopcontract. In dit contract staat alles beschreven dat jij met de koper hebt afgesproken en waaraan beide partijen zich moeten houden voor een goede verkoop. Het is belangrijk dat dit document goed opgesteld is, zodat er op een later moment geen problemen kunnen ontstaan en de verkoop afgeblazen moet worden vanwege een eventuele fout in het koopcontract en de bijbehorende afspraken.

 

De vergoeding van de makelaar

Voor welk bedrag je de woning ook gaat verkopen, de Rijswijk makelaar helpt jou altijd. Wel wordt hier een vergoeding voor gevraagd. Dit heet de courtage. Dit is vaak 1 procent van het verkoopbedrag. Bij de duurdere woningen kan de vergoeding dus al snel hoog oplopen. Je moet daarom ook gaan bepalen of je dit geld er wel aan uit wilt geven. Ondanks dat het een investering is, levert het jou wel veel voordelen op en zorg je ervoor dat jouw woning op de juiste manier verkocht wordt. Ga zelf aan de slag. Kijk voor meer informatie op Hofstedemakelaardij.nl.