Beleggen online: hoe doe je dat?

Beleggen online en op meerdere manieren. Investeren is een goede optie voor iedereen die op zoek is naar het realiseren van meer rendement. Of je nu op zoek bent naar een leuk extraatje, of juist pensioen wilt opbouwen: beleggen is echt voor iedereen. Beleggen online houdt in dat je digitaal financiële producten koopt en weer verkoopt. Je kunt zelf bepalen hoelang je het product vasthoudt, wat je aankoopt en wanneer je het verkoopt. Een groot voordeel van online beleggen is dat je veel vrijheid hebt. Beleggen online betekent beleggen vanuit huis.

Alles leren over online beleggen

Alles over online beleggen leren doe je onder andere bij Synvest. Beleggen heeft een aantal basisprincipes die snel onder de knie te krijgen zijn. Aan online investeren zijn, net als bij offline beleggen risico’s verbonden. Als je belegt, moet je er rekening mee houden dat je je investering kunt verliezen. Dat geldt bij alle vormen van beleggen. Investeer dus alleen met geld dat je kunt missen. Natuurlijk gaan we er niet vanuit dat je bij beleggen online alles kwijt raakt, misschien maak je juist wel een flinke winst! Maar je moet rekening houden met het risico.

Beleggen online of toch sparen?

Het is een bekend euvel: geld op de spaarrekening levert tegenwoordig nauwelijks nog iets op. De rente die je voor je spaargeld krijgt (mocht je die al krijgen) is bij de meeste banken vandaag de dag een lachertje. Omdat de inflatie hoger ligt dan het rentebedrag, wordt het geld op je rekening juist alleen maar minder waard. Beleggen online is een goed alternatief voor geld op een online spaarrekening hebben staan. Natuurlijk is beleggen risicovol, maar als je goed voorbereid bent en bij de beste experts belegt, kun je die risico’s voor een groot deel inperken. Bovendien neem je controle over je geld en laat je niet langer je bank voor je bepalen.

Beleggen bij online brokers?

Wat zijn brokers? Dit zijn mensen of organisaties die als tussenpersoon gelden. Ze staan tussen jou, als handelaar, en de beurs in: ze kopen verschillende financiële producten op van de beurs en bieden deze vervolgens (voor een kleine toeslag) aan hun klanten aan. Je koopt dus niet rechtstreeks bij de beurs of bij de uitgever van het financieel product, maar bij de broker. Beleggen bij online brokers kan ook met een klein geldbedrag. Je hoeft hier niet rijk voor te zijn.

Beleggen online met een doel

Doelbeleggen betekent dat je belegt met een specifiek doel voor ogen. Doelbeleggen is ook beleggen met een bepaalde einddatum. Met behulp van rekentools kun je berekenen wat je per maand moet inzetten om het doel te bereiken. Ook bepaal je zelf hoeveel risico je bereid bent te nemen. Jaarlijks krijg je updates over je belegging en of aanpassingen nodig zijn om het doel te bereiken. Kortom: je wordt zo goed mogelijk begeleid, waardoor de kans zo groot mogelijk is dat er een mooi resultaat wordt bereikt. Beleggen online bij experts heeft zo zijn voordelen.