Maak je als ondernemer kans op een hypotheek?

Je bent al een tijdje aan het werk als ondernemer en nu wil je graag een hypotheek aanvragen voor het huis van je dromen. Maar hoe zit dit nou precies als je een ondernemer bent? Er gelden natuurlijk andere regels dan voor mensen in loondienst, zij kunnen hun jaaropgave meteen opsturen. Omdat jouw inkomsten als ondernemer wat anders werken, is het nooit verkeerd om hier meer inzicht in te krijgen. Hypotheek ondernemer regelen? Je kunt terecht bij Finaforte.

Actief ondernemer

Als ondernemer kan het wat lastiger zijn om aan een hypotheek te komen. Je zal de bank meer moeten overtuigen en het is daarom van belang om met een goed plan te komen. Ze zullen als eerste gaan kijken naar hoe lang jij al ondernemer bent. Hiervoor geldt; hoe langer je dit bent, hoe makkelijker het is om een hypotheek te krijgen. Dus als starter zal je jezelf meer moeten bewijzen door gebrek aan cijfers. Ga er maar vanuit dat je na 3 jaar pas een goede kans maakt op een hypotheek.

Inzichten in de winst

Een ander belangrijk aspect waar de banken naar zullen kijken, tijdens een hypotheekaanvraag, is jouw winst. Zo wordt je maandelijkse winst grondig bestudeerd, zullen ze gaan kijken naar de groei van je winst en gaan ze onderzoeken of jij in de toekomst nog voldoende winst zal maken om de hypotheek te kunnen blijven betalen. Hierbij geldt hoe hoger en meer groei van de winst, hoe beter de bestendigheid is en hoe eerder je kans maakt op een hypotheek. Zorg dus dat je hier zelf een goed beeld van hebt om de kans op een hypotheek te kunnen vergroten.

Het is dus niet zo dat je als ondernemer geen kans maakt op een hypotheek, je zal je alleen meer moeten bewijzen als iemand in loondienst. Zorg daarom dat je je zaken op orde hebt en kom met feiten. Op deze manier zou je wellicht zelfs als startende ondernemer al kans maken op een hypotheek. Dus laat je droomhuis niet schieten en grijp je kans.