Jong Investeren in Vastgoed: 5 Tips

Jong investeren in vastgoed? Met deze 5 tips zorg je voor meer succes op de lange termijn. Belangrijk, want vastgoed is allerminst zonder risico. Bereid je goed voor door het opdoen van de nodige kennis alvorens te starten. 

Meer kennis over beleggen in vastgoed? Bezoek Happy Investors, een van de grootste kennisplatformen voor beleggen. 

1. Begin zo vroeg mogelijk

Jong investeren in vastgoed is een slimme keuze. Begin zo vroeg mogelijk. Hoe eerder, hoe beter. Het duurt namelijk vele jaren alvorens je een eerste vastgoedpand kan kopen. Daarna duurt het nog zeker enkele jaren alvorens je een tweede pand kan kopen. En voor je het weet, heb je een 3de, 4de en zelfs je 10de vastgoed pand. Hoe eerder je begint, hoe beter. 

2. Neem geen overmatig risico

Als je jong bent wil je graag zo snel mogelijk beleggen in vastgoed. Er bestaan manieren om vastgoed te kopen zonder eigen geld. Denk aan crowdfunding. Alhoewel dit mogelijk is, geeft het ook meer risico. Onnodig! 

Begin gewoon zo vroeg mogelijk met jong investeren in vastgoed. In dit geval hoef je geen overmatig risico te nemen. 

Een andere tip: zorg ervoor dat je te allen tijde de hypothecaire schuld kan aflossen indien je tijdelijk geen huurder hebt. Houd rekening met leegstand: de situatie waarin je wel maandelijkse kosten hebt maar geen huurinkomsten. 

3. Koop alleen op de beste locaties

Als je jong bent heb je alle tijd van de wereld. Je wilt niet te lang wachten, maar ook niet te vroeg starten. Belangrijk is dat je alleen op de beste locaties koopt. De beste locatie is dé manier om duurzaam rendement te realiseren. De beste locaties vind je in populaire ontwikkelingsgebieden waar de vraag naar huurwoningen permanent hoog is óf hoog wordt. 

4. Herinvesteer al je cashflow

Omdat je jong bent kan je al je geld herinvesteren in een tweede, derde en zelfs tiende vastgoedobject. Op die manier kan jong investeren in vastgoed leiden tot vroegtijdig pensioen. Wie op zijn 20ste begint, zou tegen zijn 40ste toch echt wel minimaal vijf panden kunnen bemachtigen. Met een gemiddelde maandelijkse cashflow van 400 euro per pand, komt dit uit op 2.000 euro per maand. Als je dit continue herinvesteert, kan je prima vroegtijdig met pensioen. 

5. Bouw altijd reserves in

Ondanks de mooie vooruitzichten van jong investeren in vastgoed moet je goed rekening houden met de risico’s. De economie zal niet altijd goed gaan. Er komen ook donkere tijden aan. Zorg ervoor dat je in dat geval genoeg reserves hebt om leegstand te bekostigen. Het laatste wat je wilt is noodgedwongen panden moeten verkopen (met verlies).