Carrièreswitch? Dit moet je weten

Werk jij al een tijdje bij hetzelfde bedrijf en ben je toe aan iets nieuws? Of ga je zelfs met tegenzin naar het werk, omdat je droomt van iets anders? Dan is het waarschijnlijk tijd om een carrièreswitch te maken met behulp van een coachplatform. Vaak maken mensen de keuze om geen switch te maken, omdat het heel veel tijd en inspanning vergt. Het is een stap die je niet zomaar even maakt. Een carrièreswitch slaagt wanneer je uiteindelijk tevreden bent en alles het waard was. Ben jij benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat je carrièreswitch succesvol wordt? Of ben jij wel toe aan een uitdagende loopbaanontwikkeling? Lees dan snel verder. 

Raadpleeg coachplatform voor je loopbaanontwikkeling

Het is natuurlijk voordelig om ervoor te kiezen om alles zelf te doen. Toch kan dit ook heel veel stress veroorzaken. soms denk je te weten waar je moet beginnen, terwijl dit niet het geval is. Daarom raden veel mensen aan om een coach te nemen. Dit kost dus geld, maar als je de juiste coach vindt, is dit het zeker waard. De kans op succes is dan namelijk enorm groot. Het gaat dan specifiek om een loopbaancoach. Een loopbaancoach heeft namelijk het maken van zo’n switch als expertise. Maar wat voor voordelen heb je nog meer met een coach? Onder andere heel veel structuur. 

Zet je netwerk in 

Waar jij door de bomen het bos niet meer ziet, staat er een coach klaar om jou te helpen. En dat niet alleen, want een coach heeft daarnaast ook nog eens een netwerk. Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het hebben van een netwerk is. Dit is iets wat je echt zal moeten opbouwen. Ken je iemand met een baan die jou leuk lijkt? Al is het via via? Zorg ervoor dat je in contact komt met deze mensen. Zij kunnen je vast wel verder helpen. Daarnaast vinden mensen het vaak juist leuk als je ze benadert. Wie weet krijg je wel een aantal gratis adviezen. Het is aan te raden om je netwerk niet. 

Zet je soft skills in indien nodig

Het is ook belangrijk om je soft skills in te zetten. Het fijne aan soft skills is dat iedereen ze heeft. Wat het zijn? Niets meer dan zachte vaardigheden. Sommige soft skills zijn extra belangrijk voor bepaalde functies. Denk bijvoorbeeld aan goed kunnen luisteren. Als psycholoog heb je deze soft skill bijvoorbeeld nodig. Kijk dus vooral naar welke soft skills jij hebt en of je deze goed kunt inzetten bij een baan. Welke functies zijn er allemaal en waar heb je zelf gewerkt? Heb je bepaalde soft skills moeten inzetten? Denk hier goed over na en bepaal dan wat er wellicht bij jou past.

Vergeet je profiel op LinkedIn niet aan te passen

Tot slot is het enorm belangrijk dat je je LinkedIn aanpast. Je moet je Linkedin namelijk echt zien als een visitekaartje. Naast je CV is dit hetgene waar hoogstwaarschijnlijk het meest naar gekeken wordt. Heb je nog geen profiel op Linkedin? Dan is het aan te raden om er een aan te maken. Het is super makkelijk en je vindt je draai heel makkelijk. Pas regelmatig je pagina aan, zodat alles wat er op staay actueel is. Laat jezelf echt zien, zodat bedrijven staan te popelen om je aan te nemen. Weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Laat je dan vooral inspireren door profielen van anderen.