Hoe zorg je dat je goed verzekerd bent?

In Nederland heeft haast iedereen wel een verzekering. Dit is best logisch, omdat veel verzekeringen heel handig zijn. We hebben zelfs verplichte verzekeringen. De zorgverzekering is bijvoorbeeld iets dat verplicht is in ons kikkerlandje. Toch merk je vaak dat mensen soms door het bomen het bos niet meer zien door al die verzekeringen. Vooral als je van anderen hoort dat zij verzekeringen hebben die jij niet hebt. Voel je vooral niet onder druk gezet, maar kijk vooral naar welke verzekeringen bij jou passen. Wil je bijvoorbeeld brandverzekeringen vergelijken? Of weet je niet of je een brandverzekering appartement moet afsluiten? Wil jij weten hoe je ervoor zorgt dat je goed verzekerd bent? Lees dan snel verder. 

Kun je de kosten niet ophoesten? Verzekeren!

Ten eerste is de gouden tip dat je alleen moet verzekeren als je het geld zelf niet kunt ophoesten? Wat hiermee wordt bedoeld? Dat is heel simpel. Je bent uiteindelijk vaak duurder uit als je het geld wel hebt, maar een verzekering afsluit. Je moet dus echt kijken naar welke verzekeringen je nodig hebt en welke niet. Weet je dat je het geld niet zomaar kan ophoesten? Dan is verzekeren wel heel erg handig. Het is in ieder geval goed om geld aan de kant te zetten voor het geval dat er een onvoorziene gebeurtenis plaatsvindt. Dan zit je altijd goed. Dan weet je dat je niet onnodig een brandverzekering appartement afsluit.

Ga voor een jaarlijkse betaling

Goed verzekeren is ook je premie jaarlijks betalen. Waarom? Omdat het veel voordeliger is om je premie op jaarbasis te betalen. Dit komt doordat je vaak korting krijgt als je het bedrag in  één keer betaald. Dit doen verzekeraars om dit aantrekkelijker te maken. De korting is vaak niet extreem hoog, maar het scheelt zeker in de centen. Een ander voordeel is dat als je in een keer alles betaald, er geen sprake is van toeslag. Als je in termijnen betaalt, moet je deze toeslag helaas wel betalen. Vergelijk dus vooral en kijk wat voor jou het voordeligst uitkomt. Een verzekering afsluiten is namelijk heel persoonlijk.

Geluksvogel? Gooi je eigen risico omhoog

Heb je nog nooit iets gebroken of gekneusd? Of weet je überhaupt amper hoe het ziekenhuis er van binnen uitziet? Dan ben je een geluksvogel. Toch hoor je vaak dat deze geluksvogels alsnog een relatief laag eigen risico toepassen. Dit is enorm zonde. Het kan namelijk heel wat geld schelen om je eigen risico omhoog te gooien. Hoe hoog je dit wilt, is helemaal aan jou. Weet wel dat als je een hoge eigen risico toepast de kans groter is dat je hoge kortingen krijgt op de verzekering. Dan ben je natuurlijk een dubbele geluksvogel. Soms kunnen deze kortingen namelijk oplopen tot wel 25 euro in de maand. Dat is natuurlijk erg mooi meegenomen. 

Kies je pakketten bij een verzekeraar

Je kunt ervoor kiezen om pakketten te kiezen bij verschillende verzekeraars. Toch is het veel voordeliger om voor pakketten bij een verzekeraar te kiezen. Waarom? Omdat veel verzekeraars pakketkorting aanbieden als je meerdere verzekeringen bij ze afsluit. Dit kan echt flink wat geld schelen. Wie wilt er nou niet op verschillende premies besparen? Tip: vergelijk zoveel mogelijk verzekeraars en sluit niet bij de eerste beste verzekeraar een pakket af. Brandverzekeringen vergelijken kan alles behalve kwaad.