Hoe vind je goede zonnepanelen installateurs?

Het kan goed zijn dat je op zoek bent naar manieren om te besparen op je energiekosten. Dat moedigen we ook zeker aan, want er zijn zat manieren die je hiermee kunnen helpen. Bovendien betalen de meeste mensen veel te veel en is dat dus helemaal niet nodig. Wij willen je best een handje helpen om dit tegen te gaan en je minder energiekosten te laten betalen. Één van de manieren die je hiervoor kunt gebruiken, is het laten installeren van zonnepanelen. Maar goed, hoe vind je nou een paar goede zonnepanelen installateurs? Dat vertellen we je in deze blog en dat is dus waar we je een handje mee willen helpen.  Lees jij hieronder welke stappen je kunt nemen om goede zonnepanelen installateurs te vinden? 

Goed aangeschreven zonnepanelen installateurs

Als je zonnepanelen installateurs zoekt, is het belangrijk dat zij goed staan aangeschreven. Dat is natuurlijk misschien best logisch en je denkt dat je dat wellicht zo gecontroleerd hebt, maar daar ga je nogal snel de mist mee in. Begin bijvoorbeeld eerst eens met referenties en aanbevelingen zoeken. Praat met vrienden, familie en buren die zonnepanelen hebben laten installeren en vraag naar hun ervaringen met de installateurs die zij hebben gebruikt. Je kunt ook online zoeken naar beoordelingen en aanbevelingen van zonnepanelen installateurs. Lees reviews op Google, Trustpilot, Facebook en andere beoordelingssites. Zoek naar installateurs die veel positieve beoordelingen hebben en vermijd installateurs met negatieve beoordelingen.

Zonnepanelen installateurs offertes

Tegenwoordig is het lang niet gek meer om naar een vrijblijvende offerte te vragen. Veel bedrijven hebben hier misschien zelfs iemand voor in dienst of ze hebben een systeem opgezet om gemakkelijk een vrijblijvende offerte te laten maken. Vergelijk offertes van verschillende installateurs om ervoor te zorgen dat je een goede prijs krijgt voor je zonnepanelen installatie. Vraag om gedetailleerde offertes waarin de kosten van de materialen, arbeid, vergunningen en eventuele andere kosten worden opgesomd. Vergelijk de prijzen en let op eventuele verborgen kosten. Een goede installateur zal je een eerlijke en transparante offerte geven. Je kunt hiermee dus meteen al een goed beeld krijgen van waar je mee te maken krijgt als je ervoor kiest om met bepaalde zonnepanelen installateurs in ze te gaan. 

Trackrecord

Waar advocaten misschien pronken met hun aantal gewonnen zaken en beleggers met een behaald rendement, zijn zonnepanelen installateurs niet anders. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Het principe van ‘trackrecord’ is echter niet verschillend op dit gebied. Het is namelijk heel belangrijk om te weten hoeveel ervaring de installateur heeft en wat zijn of haar reputatie is. Vraag de installateur hoe lang hij of zij al in deze industrie actief is en vraag eventueel naar referenties van eerdere klanten. Zoek ook online naar beoordelingen en ervaringen van andere klanten. Als een installateur veel positieve beoordelingen heeft en een goede reputatie heeft, is de kans groter dat je te maken hebt met een ervaren en betrouwbare installateur. Dit hangt dus sterk samen met het zoeken naar beoordelingen, de eerste stap.