De kansen en voordelen van vastgoed in de Kempen

De Kempen, een prachtig stukje Noord-Brabant. Het is lekker divers, van het bruisende Eindhoven tot het rustige Reusel. De Kempen wordt door steeds meer bedrijven als een aantrekkelijke investering gezien. Niet alleen vanwege het mooie landschap maar ook de zakelijke kansen die er liggen. In dit artikel gaan we kijken wat de Kempen zo aantrekkelijk maakt voor bedrijfsvastgoed.

Centrale ligging

Een groot voordeel is de ligging. In Nederland ben je overal relatief snel maar je bent hier ook zo in België. Antwerpen is als het ware om de hoek. Afhankelijk van wat voor bedrijf je hebt is het ideaal om zo dicht bij een havenstad gelegen te zijn. Voor distributie van producten ben je in de Kempen dus ideaal gelegen!

Personeel

Niet alleen de infrastructuur en ligging zitten mee, ook de bevolking is gemiddeld gezien hoog opgeleid en gemotiveerd. Het technische middelpunt van Nederland is natuurlijk gelegen in Eindhoven. Met de Technische Universiteit als kloppend hart. Daarnaast zijn er in Eindhoven en Tilburg nog tal van studies die een constante toestroom van goed opgeleide werknemers aanleveren. Wel zul je deze mensen actief moeten benaderen want met alle grote, groeiende bedrijven in de regio ben jij niet de enige die op zoek is naar personeel.

Diversiteit aan vastgoed

Het maakt niet uit wat voor soort pand je op zoek bent. Een kantoorpand, industrieel pand, een magazijn of fabriek. In de Kempen heb je alle mogelijkheden, ook de prijzen kunnen verschillen afhankelijk van de exacte locatie. Zo zal in Veldhoven de prijs veel hoger liggen dan een bedrijfspand in Bergeijk. Dit heeft te maken met de grote bedrijven die bepaalde steden of dorpen heel duur maken. Voor een start-up raden wij een rustige locatie aan waar je in alle Brabantse rust kan bouwen aan je bedrijf en tijdens de lunch een mooie wandeling door de natuur kan maken.

Levenskwaliteit

Ook al gaat het in dit artikel vooral om zakelijk vastgoed, het is ook belangrijk dat de buurt prettig is. Misschien wil je wel gaan wonen bij je bedrijf, maar ook als dat niet zo is, ben je vaak op je werk. Het is uiteraard belangrijk dat je je veilig voelt, de straten en lucht schoon zijn en dat je ook fijn voor een wandeling kan gaan, even een terrasje kan pakken of iets anders leuks kan ondernemen met collega’s. Dit is niet alleen belangrijk voor je eigen gezondheid maar ook om gemotiveerd personeel aan te trekken. Gelukkig bieden veel dorpen in de Kempen dit aan. Mooie natuurreservaten in de buurt en gastvrije mensen. Mocht je nou direct overtuigd zijn van de voordelen dan hebben wij nog een mooie aanrader voor een goede makelaar die zich richt op woningen en bedrijfspanden in een aantal prachtige, rustige dorpen zoals Reusel, Bergeijk, Bladel en nog een aantal in die hoek. De makelaar die wij aanraden is Vosters Onroerend Goed.

Netwerkmogelijkheden en lokale ondernemers

Een ding waar de Kempen bekend om staat is de lokale ondernemerscultuur. In de regio worden zakelijke netwerk borrels en evenementen georganiseerd die de samenwerking en groei bevorderen. Hierdoor ontstaan er veel waardevolle zakelijke relaties en kansen die in andere regio’s aan je voorbij gaan.

In conclusie is de Kempen een bloeiende regio met een overvloed aan kansen. Investeren in vastgoed heeft erg weinig risico door de groeiende economie en een bedrijf opbouwen in deze regio is ideaal! Naar verwachting blijven de prijzen alleen maar stijgen dus neem snel een beslissing!